Įdarui 3 svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti alyvuogių aliejuje (2 šaukštai). Į apkepintus svogūnus sudėti 200 g moliūgo kubelių, 1 šaukštelį čiobrelių ir pakepti. Vėliau sudėti 300 g virtų kepenų, supjaustytų kubeliais, ir dar pakepti. Viską sumalti, įdėti 50 g sviesto, druskos, pipirų, muskato ir gerai išmaišyti. Tešlai šiltame piene ištirpinti mieles, supilti išlydytą sviestą, įmušti 1 kiaušinį, sudėti sumaltą moliūgo piurė, druską, cukrų ir miltus. Išminkytą tešlą uždengti ir palaikyti šiltai 2 val. Po 2 val. padalinti tešlą į 20 kamuoliukų, sudėti juos į sviestu išteptą skardą, uždengti ir palikti pastovėti 20 min. Suformuoti bandeles su įdaru, vėl uždengti ir dar palaikyti 20 min. Tada ištepti bandeles su kiaušinio plakiniu ir kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min. Skanaus.
Autorius: Aurelija
INGREDIENTAI:
20 gramų cukraus (rudasis)
150 gramų moliūgų (piurė)
2 vienetai kiaušinių
450 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
5 gramai druskos
30 gramų sviesto
5 gramai mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui 3 svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti alyvuogių aliejuje (2 šaukštai). Į apkepintus svogūnus sudėti 200 g moliūgo kubelių, 1 šaukštelį čiobrelių ir pakepti. Vėliau sudėti 300 g virtų kepenų, supjaustytų kubeliais, ir dar pakepti. Viską sumalti, įdėti 50 g sviesto, druskos, pipirų, muskato ir gerai išmaišyti. Tešlai šiltame piene ištirpinti mieles, supilti išlydytą sviestą, įmušti 1 kiaušinį, sudėti sumaltą moliūgo piurė, druską, cukrų ir miltus. Išminkytą tešlą uždengti ir palaikyti šiltai 2 val. Po 2 val. padalinti tešlą į 20 kamuoliukų, sudėti juos į sviestu išteptą skardą, uždengti ir palikti pastovėti 20 min. Suformuoti bandeles su įdaru, vėl uždengti ir dar palaikyti 20 min. Tada ištepti bandeles su kiaušinio plakiniu ir kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min. Skanaus.