INGREDIENTAI:
- šiek tiek aguonų
- 100 gramų bulvių (virtos)
- 300 gramų cukraus
- šiek tiek muskato
- 150 gramų sezamo sėklų (sėklos)
- šiek tiek citrinos rūgšties
- 70 gramų sviesto
- šiek tiek saldainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvirtą, nenuluptą bulvę šaltai palaikyti 2 paras. Ją sumalti ar kitaip labai gerai susmulkinti. Išmaišyti su cukrumi ir virti ant mažos ugnies 10 min. Tirpalas pasidaro skaidrus, o užlašintas ant lėkštutės neišsiskirsto. Nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, po žiupsnelį muskato ir citrinos rūgšties, išmaišyti. Vis pamaišant pilti sezamus. Sekti, kad jų nebūtų per daug, nes bus sunkoka suformuoti triušiukus. Nulipdyti triušiukus su akytėmis iš saldainių gabaliukų ir aguoninėmis nosytėmis. Padarius palaikyti šaldytuve.
REKLAMA