Kiaušinį išukame su cukraus pudra, tada sudedame likusius produktus ir gerai išmaišome. Dedame gautą masę į šalčiui atsparų indą ir padedame į šaldymo kamerą, kad ledai gerai sušaltų. Ledus galite pasiruošti skirtingų skonių: Kavos skonio ledams į ledų masę įmaišykite šaukštelį tirpios kavos ir šaukštelį kakavos bei du šaukštus kreminio likerio. Vaisiniams ledams į ledų masę įmaišykite uogienės, o jei norite kad uogienė nesusimaišytų su ledais ir būtų kaip įdaras, dėkite uogienės tik per vidurį išilgai, nemaišykite ir užpilkite likusia ledų mase. Karališkos karamelės ledams pusę stiklinės pieno, pusę stiklinės cukraus, 20 g sviesto ir šaukštą medaus išmaišykite bei virkite, kol masė sutirštės. Kai masė paruduos, į ją sudėkite smulkintus graikiškus riešutus ir supilkite į ledų masę, užklodami vėl ledų mase. Šokoladiniams ledams į ledų masę įmaišykite tris šaukštelius kakavos ir prikapokite šokolado drožlių. Viską išmaišykite. Trapučių ledams sulaužykite gabaliukais šokoladinius saisainius, sutrupinkite šokoladą, dėkite šaukštelį kakavos ir įmaišykite į ledų masę. Kokosiniams ledams kokosų drožles sumaišykite su kokosų pienu ir apvirkite 5 minutes. Tada įmaišykite į ledų masę. Priedus galite pasirinkti pagal savo skonį. Labai tinka ir bananai, ir riešutai, ir kiti ingredientai. Galite patiekti su keptais vaisiais ar pyragu. Taip pat rekomenduoju ledus užpilti karštu šokoladu, šilta karamele, arba lašeliu espreso kavos. Papuoškite kapotais migdolais ar rome apvirtomis razinomis bei cinamonu ar kakava. Skanaus.
Autorius: Elinda
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas kiaušinių
200 gramų jogurto (matūralus)
100 gramų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinį išukame su cukraus pudra, tada sudedame likusius produktus ir gerai išmaišome. Dedame gautą masę į šalčiui atsparų indą ir padedame į šaldymo kamerą, kad ledai gerai sušaltų. Ledus galite pasiruošti skirtingų skonių: Kavos skonio ledams į ledų masę įmaišykite šaukštelį tirpios kavos ir šaukštelį kakavos bei du šaukštus kreminio likerio. Vaisiniams ledams į ledų masę įmaišykite uogienės, o jei norite kad uogienė nesusimaišytų su ledais ir būtų kaip įdaras, dėkite uogienės tik per vidurį išilgai, nemaišykite ir užpilkite likusia ledų mase. Karališkos karamelės ledams pusę stiklinės pieno, pusę stiklinės cukraus, 20 g sviesto ir šaukštą medaus išmaišykite bei virkite, kol masė sutirštės. Kai masė paruduos, į ją sudėkite smulkintus graikiškus riešutus ir supilkite į ledų masę, užklodami vėl ledų mase. Šokoladiniams ledams į ledų masę įmaišykite tris šaukštelius kakavos ir prikapokite šokolado drožlių. Viską išmaišykite. Trapučių ledams sulaužykite gabaliukais šokoladinius saisainius, sutrupinkite šokoladą, dėkite šaukštelį kakavos ir įmaišykite į ledų masę. Kokosiniams ledams kokosų drožles sumaišykite su kokosų pienu ir apvirkite 5 minutes. Tada įmaišykite į ledų masę. Priedus galite pasirinkti pagal savo skonį. Labai tinka ir bananai, ir riešutai, ir kiti ingredientai. Galite patiekti su keptais vaisiais ar pyragu. Taip pat rekomenduoju ledus užpilti karštu šokoladu, šilta karamele, arba lašeliu espreso kavos. Papuoškite kapotais migdolais ar rome apvirtomis razinomis bei cinamonu ar kakava. Skanaus.