• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 2/3 stiklinės grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vienas iš skaniausių mano tokių mini desertukų, tai mocchiato su zefyriukais ir karamėle. Jį nesunku pasidaryt jei turite kavos aparatą kuris gamina mocchiato. Pasidarius mocchiato susmulkinkite zefyrus (kuriuos galite rasti iki parduotuvėse) ir suberkite į mocchiato. Tada užpilkite savos gamybos karamele.

    KARAMELES RECEPTAS:
    1 st. cukraus
    1/4 st. vandens
    2/3 st. grietinėlės
    1 v. š. sviesto.

    Nerūdijančiame inde su storu dugnu (ši sąlyga pageidautina dėl tolygaus paviršiaus su cukrumi kaitimo) ant vidutinės ugnies kaitinti iki virimo cukrų su vandeniu. Kol sirupas neužvirė, jį galima pamaišyti, kol cukrus pilnai ištirps. Po to, kai jis užvirs, maišyti negalima, reikia tik šepetėlio pagalba drėkinti šaltu vandeniu indo sieneles, kad verdant sirupui ant sienelių nesustotų cukraus kristalai. Leisti sirupui virti ~7–10 min., kol taps sodrios karamelinės spalvos. Po to puodą nukelti nuo ugnies ir lėtai, pamaišant šluotele, supilti grietinėlę (ji turi būti kambario temperatūros) ir sviestą. Išmaišyti, atvėsinti iki kambario temperatūros ir apšlakstyti iškeptą pyragą.
    Šį padažą galima laikyti šaldytuve iki 2-jų savaičių ir naudoti su ledais, blynais, sklindžiais ir kitais desertais.

Autorius: Lukas

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 2/3 stiklinės grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vienas iš skaniausių mano tokių mini desertukų, tai mocchiato su zefyriukais ir karamėle. Jį nesunku pasidaryt jei turite kavos aparatą kuris gamina mocchiato. Pasidarius mocchiato susmulkinkite zefyrus (kuriuos galite rasti iki parduotuvėse) ir suberkite į mocchiato. Tada užpilkite savos gamybos karamele.

    KARAMELES RECEPTAS:
    1 st. cukraus
    1/4 st. vandens
    2/3 st. grietinėlės
    1 v. š. sviesto.

    Nerūdijančiame inde su storu dugnu (ši sąlyga pageidautina dėl tolygaus paviršiaus su cukrumi kaitimo) ant vidutinės ugnies kaitinti iki virimo cukrų su vandeniu. Kol sirupas neužvirė, jį galima pamaišyti, kol cukrus pilnai ištirps. Po to, kai jis užvirs, maišyti negalima, reikia tik šepetėlio pagalba drėkinti šaltu vandeniu indo sieneles, kad verdant sirupui ant sienelių nesustotų cukraus kristalai. Leisti sirupui virti ~7–10 min., kol taps sodrios karamelinės spalvos. Po to puodą nukelti nuo ugnies ir lėtai, pamaišant šluotele, supilti grietinėlę (ji turi būti kambario temperatūros) ir sviestą. Išmaišyti, atvėsinti iki kambario temperatūros ir apšlakstyti iškeptą pyragą.
    Šį padažą galima laikyti šaldytuve iki 2-jų savaičių ir naudoti su ledais, blynais, sklindžiais ir kitais desertais.

Autorius: Lukas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų