Medų, cukrų ir margariną kaitinti puode ant lėtos ugnies, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti kiaušinius. Dalimis suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskoniais. Viską išmaišyti, galiausiai tešlą išminkyti. Gautą tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir išspausti norimų formų meduoliukus. Kepimo skardas ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti meduoliukus. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 minučių, kol gražiai parus. Ataušusius puošti lydytu šokoladu ir pabarstukais. Skanaus!
Pastaba. Šokoladą išlydyti karšto vandens vonelėje, merkti dalį sausainio į karštą šokoladą, nuvarvinti ir merkti į dubenėlį su spalvotais pabarstukais, dėti atgal į skartą ant kepimo popieriaus ir palaukti, kol šokoladas nudžius.
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
200 gramų cukraus (rudasis)
0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
100 gramų margarino
200 gramų medaus
0.5 arbatinio šaukštelio muskato
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
100 gramų juodojo šokolado
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų, cukrų ir margariną kaitinti puode ant lėtos ugnies, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti kiaušinius. Dalimis suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskoniais. Viską išmaišyti, galiausiai tešlą išminkyti. Gautą tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir išspausti norimų formų meduoliukus. Kepimo skardas ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti meduoliukus. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 minučių, kol gražiai parus. Ataušusius puošti lydytu šokoladu ir pabarstukais. Skanaus!
Pastaba. Šokoladą išlydyti karšto vandens vonelėje, merkti dalį sausainio į karštą šokoladą, nuvarvinti ir merkti į dubenėlį su spalvotais pabarstukais, dėti atgal į skartą ant kepimo popieriaus ir palaukti, kol šokoladas nudžius.