Supjaustome mėsą gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kai mėsa apskrunda, dedame sutarkuotas morkas bei supjaustytus svogūnus bei česnakus. Baigiant kepti, įdedame pomidorų padažo ir porą minučių patušiname nuolat maišydami. Viską sudedame į puodą, užpilame vandens, kad vos apsemtų mišinį, ir tušiname apie 20 min. ant mažos ugnies, kol mėsa pasidarys minkšta. Troškinant vis pamaišome, kad neprisviltų. Baigiant tušintis įdedame grietinės bei mišinį, kuris susideda iš (3 šaukštų miltų bei pusės stiklinės vandens), patušiname dar apie 5 min., kol masė pasidarys tiršta. Išjungiame ugnį ir paliekame porą min. pastovėti ant plytos. Tinka valgyti su bulvių koše ar ryžiais. Skanaus.
Autorius: Miglaškė
INGREDIENTAI:
3 česnakų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
800 gramų kiaulienos kumpio
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
100 mililitrų vandens
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustome mėsą gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kai mėsa apskrunda, dedame sutarkuotas morkas bei supjaustytus svogūnus bei česnakus. Baigiant kepti, įdedame pomidorų padažo ir porą minučių patušiname nuolat maišydami. Viską sudedame į puodą, užpilame vandens, kad vos apsemtų mišinį, ir tušiname apie 20 min. ant mažos ugnies, kol mėsa pasidarys minkšta. Troškinant vis pamaišome, kad neprisviltų. Baigiant tušintis įdedame grietinės bei mišinį, kuris susideda iš (3 šaukštų miltų bei pusės stiklinės vandens), patušiname dar apie 5 min., kol masė pasidarys tiršta. Išjungiame ugnį ir paliekame porą min. pastovėti ant plytos. Tinka valgyti su bulvių koše ar ryžiais. Skanaus.