Įdarui: sauja džiovintų grybų, svogūnas, juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.
Mieles ištrinti su šaukštu cukraus ir palikti šiltoje vietoje. Miltus persijoti, supilti šiltą pieną, ištirpintą margariną, pakilusias mieles, įmušti kiaušinį, įberti žiupsnelį druskos, ir minkyti tol, kol tešla taps vientisa ir nelips prie rankų. Po to uždengti dubenį rankšluosčiu ir palikti šiltai porai valandų. Pakilusią tešlą iškočioti piršto storumo lakštu. Stikline išspausti skritulius. Ant kiekvieno jų, per vidurį dėti įdaro ir sulipinti. Virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Įdarui džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, sumalti ir sumaišyti su smulkiai supjaustytu ir pakepintu aliejuje svogūnu.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
100 gramų margarino
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
3/4 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: sauja džiovintų grybų, svogūnas, juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.
Mieles ištrinti su šaukštu cukraus ir palikti šiltoje vietoje. Miltus persijoti, supilti šiltą pieną, ištirpintą margariną, pakilusias mieles, įmušti kiaušinį, įberti žiupsnelį druskos, ir minkyti tol, kol tešla taps vientisa ir nelips prie rankų. Po to uždengti dubenį rankšluosčiu ir palikti šiltai porai valandų. Pakilusią tešlą iškočioti piršto storumo lakštu. Stikline išspausti skritulius. Ant kiekvieno jų, per vidurį dėti įdaro ir sulipinti. Virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Įdarui džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, sumalti ir sumaišyti su smulkiai supjaustytu ir pakepintu aliejuje svogūnu.