Mieles ištrinu su cukrumi, kad pasidarytų skysta tyrelė. Pašildytą pieną sumaišau su išplaktais kiaušiniais, tirpintu sviestu ir ištirpintomis mielėmis.
Į gautą masę įsijoju miltus, sumaišytus su maltais migdolais, druska ir cinamonu.
Viską gerai išmaišau. Palieku valandai pakilti.
Pakilusią tešlą dar kartą išmaišau ir jau kepu blynus.
Autorius: Miglušhkė
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cinamono
5 valgomieji šaukštai cukraus
2 stiklinės migdolų (malti)
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
400 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
50 gramų sviesto
20 gramų mielių
šiek tiek uogienės (pagardinimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištrinu su cukrumi, kad pasidarytų skysta tyrelė. Pašildytą pieną sumaišau su išplaktais kiaušiniais, tirpintu sviestu ir ištirpintomis mielėmis.
Į gautą masę įsijoju miltus, sumaišytus su maltais migdolais, druska ir cinamonu.
Viską gerai išmaišau. Palieku valandai pakilti.
Pakilusią tešlą dar kartą išmaišau ir jau kepu blynus.