Truputį pakaitiname pusę nurodyto pieno kiekio. Pakaitintame piene išmaišome mieles bei miltus ir paliekame šiltai, kad suputotų. Į pakilusią tešlą supilame su tryniais sumaišytą likusį pieną, tirpintą sviestą, įberiame druskos bei cukraus. Tešlą gerai sumaišome ir paliekame maždaug 30 min., kad pakiltų. Prieš kepant į pakilusią tešlą įmaišome iki putų išplaktus kiaušinių baltymus. Kepame vartydami gerai įkaitintoje ir aliejumi išteptoje keptuvėje. Patiekiame šiltus su uogiene. Skanaus.
Autorius: Aurelija
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
2 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
0.5 litro pieno
0.5 valgomojo šaukšto druskos
šiek tiek aliejaus
40 gramų sviesto
15 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Truputį pakaitiname pusę nurodyto pieno kiekio. Pakaitintame piene išmaišome mieles bei miltus ir paliekame šiltai, kad suputotų. Į pakilusią tešlą supilame su tryniais sumaišytą likusį pieną, tirpintą sviestą, įberiame druskos bei cukraus. Tešlą gerai sumaišome ir paliekame maždaug 30 min., kad pakiltų. Prieš kepant į pakilusią tešlą įmaišome iki putų išplaktus kiaušinių baltymus. Kepame vartydami gerai įkaitintoje ir aliejumi išteptoje keptuvėje. Patiekiame šiltus su uogiene. Skanaus.