Stiklinėje pieno išmaišomos mielės, įberiama truputį cukraus, žiupsnelis miltų ir palaikoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią masę supilamas likęs pienas, suberiami visi miltai, sudedami kiaušinių tryniai, įberiama druskos. Viską gerai išmaišius, supilamas ištirpintas sviestas, sukrečiami išplakti baltymai ir dar kiek palaikoma, kad pakiltų. Blynai kepami per visą keptuvę (jei ne per visą, vadinsis sklindžiai) įkaitintame aliejuje. Tiekiami apšlakstyti tirpintu sviestu ir su uogomis. Skanaus.
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 vienetas kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
2 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Stiklinėje pieno išmaišomos mielės, įberiama truputį cukraus, žiupsnelis miltų ir palaikoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią masę supilamas likęs pienas, suberiami visi miltai, sudedami kiaušinių tryniai, įberiama druskos. Viską gerai išmaišius, supilamas ištirpintas sviestas, sukrečiami išplakti baltymai ir dar kiek palaikoma, kad pakiltų. Blynai kepami per visą keptuvę (jei ne per visą, vadinsis sklindžiai) įkaitintame aliejuje. Tiekiami apšlakstyti tirpintu sviestu ir su uogomis. Skanaus.