Iš miltų, kiaušinio, 5 šaukštų aliejaus, cukraus, druskos, pieno bei mielių užminkome mielinę tešlą ir du kartus ją pakildiname. Pakilusią tešlą iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus. Apskritimų kraščiukus aptepame plaktu kiaušinio baltymu. Į apskritimo vidurį dedame uogienės, uždengiame kitu apskritimu ir sulipdome kraštus. Paruoštas spurgas pakildiname 15 min. ir verdame įkaitintuose riebaluose. Pabarstome miltiniu cukrumi ir patiekiame. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
5 valgomieji šaukštai aliejaus ((tešlai))
šiek tiek aliejaus ((virimui))
1 vienetas mielių (sausos, pakelis)
šiek tiek uogienės (arba džemas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, kiaušinio, 5 šaukštų aliejaus, cukraus, druskos, pieno bei mielių užminkome mielinę tešlą ir du kartus ją pakildiname. Pakilusią tešlą iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus. Apskritimų kraščiukus aptepame plaktu kiaušinio baltymu. Į apskritimo vidurį dedame uogienės, uždengiame kitu apskritimu ir sulipdome kraštus. Paruoštas spurgas pakildiname 15 min. ir verdame įkaitintuose riebaluose. Pabarstome miltiniu cukrumi ir patiekiame. Skanaus.