Pieną, mieles, cukrų, 1 kiaušinį, 2 v. š. sviesto, truputį druskos bei miltus sumaišyti ir paruoštą tešlą, šiltai uždengtą, laikyti apie 30min., kad pakiltų. Paskui dar kartą paminkyti ir iškočioti piršto storio 2 lakštus. Ant vieno lakšto tepti avietes, susukti į ritinį ir supjaustyti mažesniais gabalėliais. Ant antro dėti mažais gabalėliais pjaustytą 20 g sviesto, barstyti cukrumi, cinamonu, susukti į ritinį ir taip pat supjaustyti mažesniais gabalėliais. Sudėjus į riebalais išteptą kepimo formą palaikyti 30min., kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Bandeles aptepti 1 plaktu kiaušiniu ir kepti 10-15min. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
100 gramų aviečių (trintos su cukrumi)
1 arbatinis šaukštelis cinamono
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto (+ 20 g)
42 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną, mieles, cukrų, 1 kiaušinį, 2 v. š. sviesto, truputį druskos bei miltus sumaišyti ir paruoštą tešlą, šiltai uždengtą, laikyti apie 30min., kad pakiltų. Paskui dar kartą paminkyti ir iškočioti piršto storio 2 lakštus. Ant vieno lakšto tepti avietes, susukti į ritinį ir supjaustyti mažesniais gabalėliais. Ant antro dėti mažais gabalėliais pjaustytą 20 g sviesto, barstyti cukrumi, cinamonu, susukti į ritinį ir taip pat supjaustyti mažesniais gabalėliais. Sudėjus į riebalais išteptą kepimo formą palaikyti 30min., kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Bandeles aptepti 1 plaktu kiaušiniu ir kepti 10-15min. Skanaus.