Įpilti vandens į puodą ir užvirinti. Atskirti mėtų lapelius nuo stiebelių ir nuplauti. Pasūdyti vandenį, suberti mėtos lapelius ir pavirti 3 min. Suberti žirnelius ir pavirti dar 5 min. Nuovirą supilti į atskirą indą, o mėtas ir žirnelius suplakti su mikseriu. Į gautą košę įpilti truputį nuoviro, išmaišyti iki kreminės sriubos konsistencijos. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti pipirų ir, jei reikia, pasūdyti. Supilti sriubą į lėkštes, papuošti mėtos lapeliais. Valgyti sriubą su grietine ir paskrudinta duona. Ši sriubytė ypač tinka karštomis vasaros dienomis. Skanaus.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
400 gramų žirnių (žali arba šaldyti)
šiek tiek druskos
1 sauja mėtų (šviežia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įpilti vandens į puodą ir užvirinti. Atskirti mėtų lapelius nuo stiebelių ir nuplauti. Pasūdyti vandenį, suberti mėtos lapelius ir pavirti 3 min. Suberti žirnelius ir pavirti dar 5 min. Nuovirą supilti į atskirą indą, o mėtas ir žirnelius suplakti su mikseriu. Į gautą košę įpilti truputį nuoviro, išmaišyti iki kreminės sriubos konsistencijos. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti pipirų ir, jei reikia, pasūdyti. Supilti sriubą į lėkštes, papuošti mėtos lapeliais. Valgyti sriubą su grietine ir paskrudinta duona. Ši sriubytė ypač tinka karštomis vasaros dienomis. Skanaus.