REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui: 500 g maltos jautienos, 500 g maltos kiaulienos, 300 g pievagrybių, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 2 šaukštai kmynų, truputis druskos, pipirų, aliejaus kepimui.
- Tešlai: 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės šilto vandens, 50 g sviesto arba margarino, 1 šaukštelis citrinų sulčių, truputis druskos, 250 g miltų, truputis pieno vyniotinio viršui patepti.
- Į maltą mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, druskos, pipirų, 1 šaukštą kmynų ir gerai išmaišome.
- Susmulkintus pievagrybius ir svogūnus pakepiname keptuvėje su aliejumi, paskaniname pipirais bei druska.
- Paruošiame tešlą. Į vandenį įberiame truputį druskos, sumaišome su išplaktu kiaušiniu, citrinų sultimis, sutarkuotu sviestu arba susmulkintu margarinu. Maišydami beriame miltus. Tešlą 0,5 val. laikome kambario temperatūroje, o paskui iškočiojame.
- Į mėsos įdaro vidų dedame grybus (kaip cepelinams), tada mėsą dedame ant tešlos, suvyniojame vyniotinį, patepame pienu, pabarstome kmynais ir kepame apie 1 val. 15 min. orkaitėje.
- Galime patiekti ir karštą, ir šaltą. Tinka šalti raudonieji arba majonezo padažai.
REKLAMA