• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų jautienos (malta)
  • 500 gramų kiaulienos (malta)
  • 300 gramų pievagrybių
  • 2 vienetai svogūnų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 2 valgomieji šaukštai kmynų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • 50 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
  • 250 gramų miltai
  • šiek tiek pieno
  • Kepimui:
  • šiek tiek aliejaus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų jautienos (malta)
  • 500 gramų kiaulienos (malta)
  • 300 gramų pievagrybių
  • 2 vienetai svogūnų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 2 valgomieji šaukštai kmynų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • 50 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
  • 250 gramų miltai
  • šiek tiek pieno
  • Kepimui:
  • šiek tiek aliejaus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui: 500 g maltos jautienos, 500 g maltos kiaulienos, 300 g pievagrybių, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 2 šaukštai kmynų, truputis druskos, pipirų, aliejaus kepimui.
  2. Tešlai: 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės šilto vandens, 50 g sviesto arba margarino, 1 šaukštelis citrinų sulčių, truputis druskos, 250 g miltų, truputis pieno vyniotinio viršui patepti.
  3. Į maltą mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, druskos, pipirų, 1 šaukštą kmynų ir gerai išmaišome.
  4. Susmulkintus pievagrybius ir svogūnus pakepiname keptuvėje su aliejumi, paskaniname pipirais bei druska.
  5. Paruošiame tešlą. Į vandenį įberiame truputį druskos, sumaišome su išplaktu kiaušiniu, citrinų sultimis, sutarkuotu sviestu arba susmulkintu margarinu. Maišydami beriame miltus. Tešlą 0,5 val. laikome kambario temperatūroje, o paskui iškočiojame.
  6. Į mėsos įdaro vidų dedame grybus (kaip cepelinams), tada mėsą dedame ant tešlos, suvyniojame vyniotinį, patepame pienu, pabarstome kmynais ir kepame apie 1 val. 15 min. orkaitėje.
  7. Galime patiekti ir karštą, ir šaltą. Tinka šalti raudonieji arba majonezo padažai.

Autorius: Miglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų