1. Supjaustome menkės filė kąsnio dydžiais, susmulkiname česnako skilteles. Įtriname pipiriukais, česnaku, žolelių žuvies prieskoniais, druska. Palaikome 15 min. 2. Tuo tarpu sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūnus, bei špinatus. 3. Žuvies gabaliukius apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame apie 10 min ant vidutinės ugnies, kol žuvis pagels/paruduos. 4. Išimame žuvį, ir į tą pačią keptuvę dedame sutarkuotas morkas, susmulkintus svogūnus bei špinatus, pilame grietinėlę ir paliekame tušintis 15 min. 5. Tuo tarpu užkaičiame ryžius. 6. Po 15 min dedame į keptuvę žuvytę ir dar pakepame apie 5 minutes. 7. Viskam iškepus ir išvirus, dedame į lėkšę su mėgiamomis daržovėmis ir mėgaujamės:)
Skanaus!
Autorius: Simona
INGREDIENTAI:
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
100 gramų špinatų (šaldytų (galima ir šviežių))
2 vienetai menkių (filė)
200 mililitrų grietinėlės (30%)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek prieskonių (žuvies)
šiek tiek daržovių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėtis (dviems porcijoms) .
1. Supjaustome menkės filė kąsnio dydžiais, susmulkiname česnako skilteles. Įtriname pipiriukais, česnaku, žolelių žuvies prieskoniais, druska. Palaikome 15 min. 2. Tuo tarpu sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūnus, bei špinatus. 3. Žuvies gabaliukius apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame apie 10 min ant vidutinės ugnies, kol žuvis pagels/paruduos. 4. Išimame žuvį, ir į tą pačią keptuvę dedame sutarkuotas morkas, susmulkintus svogūnus bei špinatus, pilame grietinėlę ir paliekame tušintis 15 min. 5. Tuo tarpu užkaičiame ryžius. 6. Po 15 min dedame į keptuvę žuvytę ir dar pakepame apie 5 minutes. 7. Viskam iškepus ir išvirus, dedame į lėkšę su mėgiamomis daržovėmis ir mėgaujamės:)