Špinatus nuplauti. Žuvį pabarstyti druska, pipirais ir sudėti į riebalais išteptą formą, po to ją apdėlioti špinatų lapais. Sultinį, krakmolą bei grietinę išmaišyti, pagardinti druska, pipirais, citrinų sultimis ir aplieti žuvį. Apkepą dėti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 min. Po 15 min. pabarstyti apkepo viršų tarkuotu parmezano sūriu, sumaišytu su miltais, ir kepti dar apie 7-10 min. Patiekti šiltą. Skanaus.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai krakmolo (bulvių)
300 gramų špinatų
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
800 gramų menkių (filė)
100 gramų parmezano sūrio
šiek tiek druskos
6 valgomieji šaukštai grietinės (18 proc.)
300 mililitrų sultinio (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Špinatus nuplauti. Žuvį pabarstyti druska, pipirais ir sudėti į riebalais išteptą formą, po to ją apdėlioti špinatų lapais. Sultinį, krakmolą bei grietinę išmaišyti, pagardinti druska, pipirais, citrinų sultimis ir aplieti žuvį. Apkepą dėti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 min. Po 15 min. pabarstyti apkepo viršų tarkuotu parmezano sūriu, sumaišytu su miltais, ir kepti dar apie 7-10 min. Patiekti šiltą. Skanaus.