Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Žuvies filė supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Palaikyti pusvalandį, kad aliejus įsigertų. Filė pamirkyti kiaušinio plakinyje ir kepti, nuolat vartant, ant mažos ugnies. Briuselio kopūstą ir morkas išvirti, įdedant citrinos žievelę, ir supjaustyti mažais gabalėliais. Nepamiršti į vandenį įdėti dvi skilteles česnako.
Kai žuvis bus beveik iškepusi, įdėti į keptuvę du išilgai perpjautus bananus. Užlašinti ant žuvies ir bananų citrinos sulčių. Pakepti 2 minutes.
Išimti Briuselio kopūstą ir morkas ir sudėti į salotų dubenį. Įspausti 10 lašus citrinos sulčių ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pipirais pagal skonį. Viską išmaišyti.
Iškepusią žuvį įdėti kartu su bananais į lėkštę ir šalia sudėti salotas.
Skanaus!
p.s. Valgyti su sausu raudonu vynu.
Autorius: Aurelija
INGREDIENTAI:
2 vienetai bananų
0.5 vieneto citrinų
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų (nedidelės)
2 vienetai kiaušinių
500 gramų menkių (filė)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (žuvies)
1 vienetas briuselio kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Žuvies filė supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Palaikyti pusvalandį, kad aliejus įsigertų. Filė pamirkyti kiaušinio plakinyje ir kepti, nuolat vartant, ant mažos ugnies. Briuselio kopūstą ir morkas išvirti, įdedant citrinos žievelę, ir supjaustyti mažais gabalėliais. Nepamiršti į vandenį įdėti dvi skilteles česnako.
Kai žuvis bus beveik iškepusi, įdėti į keptuvę du išilgai perpjautus bananus. Užlašinti ant žuvies ir bananų citrinos sulčių. Pakepti 2 minutes.
Išimti Briuselio kopūstą ir morkas ir sudėti į salotų dubenį. Įspausti 10 lašus citrinos sulčių ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pipirais pagal skonį. Viską išmaišyti.
Iškepusią žuvį įdėti kartu su bananais į lėkštę ir šalia sudėti salotas.