• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų cukraus
  • 1 kilogramas mėlinių
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi.
    Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda.
    Tada sukratomos, nugraibomos putos, sudedama tarkuota citrinos žievelė ir uogienė dar verdama 25—30 min., graibant putas ir kartkartėmis indą sukratant, kad visos uogos vienodai virtų.
    Išvirusi uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų