• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 50 gramų margarino
  • 250 gramų mėlinių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų kvietinių miltų
  • 1 litras jogurto
  • šiek tiek druskos
  • 30 gramų želatinos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 gramų želės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius apie 4 minutes plakite (tam labiausiai tiks mikseris), po to palaipsniui suberkite cukrų ir dar paplakite apie 4 minutes.
    Į išplaktus kiaušinius su cukrumi maža srovele supilkite ištirpintą ir atvėsintą margariną.
    Tuomet suberkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus persijotus miltus ir viską palengva išmaišykite.
    Dėkite tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį ir į kepimo popieriumi išklotas skardas išspauskite maždaug 4 cm dydžio apvalius sausainius. Būtinai tarp sausainių palikite kelių cm tarpus, kad jie nesuliptų.
    Kepkite sausainius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol sausainiai pagels.
    Kol sausainiai kepa pasiruoškite želė pagal aprašymą ant pakelio ir jai pravėsus supilkite į norimą formą.
    Kai želė gerai apstings sutupdykite į ją iškeptus sausainius. Svarbiausia, kad jie būtų sutubdomi ant dar nevisai sustingusios želė, kitaip užpylus jogurto juos iškels į viršų.
    Išbrinkinkite želatiną su trupučiu šalto vandens ant silpnos ugnies ir šiek tiek pravėsus supilkite plona srovele į plakamą jogurtą.
    Sutrinkite mėlynes ir taip pat supilkite į jogurtą.
    Tuomet gautą želatinos, jogurto ir mėlynių masę atsargiai supilkite ant jau sustingusio želė ir sausainių pagrindo.
    Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų ir skanaus!

Autorius: Gintarė

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 50 gramų margarino
  • 250 gramų mėlinių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų kvietinių miltų
  • 1 litras jogurto
  • šiek tiek druskos
  • 30 gramų želatinos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 gramų želės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius apie 4 minutes plakite (tam labiausiai tiks mikseris), po to palaipsniui suberkite cukrų ir dar paplakite apie 4 minutes.
    Į išplaktus kiaušinius su cukrumi maža srovele supilkite ištirpintą ir atvėsintą margariną.
    Tuomet suberkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus persijotus miltus ir viską palengva išmaišykite.
    Dėkite tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį ir į kepimo popieriumi išklotas skardas išspauskite maždaug 4 cm dydžio apvalius sausainius. Būtinai tarp sausainių palikite kelių cm tarpus, kad jie nesuliptų.
    Kepkite sausainius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol sausainiai pagels.
    Kol sausainiai kepa pasiruoškite želė pagal aprašymą ant pakelio ir jai pravėsus supilkite į norimą formą.
    Kai želė gerai apstings sutupdykite į ją iškeptus sausainius. Svarbiausia, kad jie būtų sutubdomi ant dar nevisai sustingusios želė, kitaip užpylus jogurto juos iškels į viršų.
    Išbrinkinkite želatiną su trupučiu šalto vandens ant silpnos ugnies ir šiek tiek pravėsus supilkite plona srovele į plakamą jogurtą.
    Sutrinkite mėlynes ir taip pat supilkite į jogurtą.
    Tuomet gautą želatinos, jogurto ir mėlynių masę atsargiai supilkite ant jau sustingusio želė ir sausainių pagrindo.
    Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų ir skanaus!

Autorius: Gintarė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų