Kiaušinius apie 4 minutes plakite (tam labiausiai tiks mikseris), po to palaipsniui suberkite cukrų ir dar paplakite apie 4 minutes. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi maža srovele supilkite ištirpintą ir atvėsintą margariną. Tuomet suberkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus persijotus miltus ir viską palengva išmaišykite. Dėkite tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį ir į kepimo popieriumi išklotas skardas išspauskite maždaug 4 cm dydžio apvalius sausainius. Būtinai tarp sausainių palikite kelių cm tarpus, kad jie nesuliptų. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol sausainiai pagels. Kol sausainiai kepa pasiruoškite želė pagal aprašymą ant pakelio ir jai pravėsus supilkite į norimą formą. Kai želė gerai apstings sutupdykite į ją iškeptus sausainius. Svarbiausia, kad jie būtų sutubdomi ant dar nevisai sustingusios želė, kitaip užpylus jogurto juos iškels į viršų. Išbrinkinkite želatiną su trupučiu šalto vandens ant silpnos ugnies ir šiek tiek pravėsus supilkite plona srovele į plakamą jogurtą. Sutrinkite mėlynes ir taip pat supilkite į jogurtą. Tuomet gautą želatinos, jogurto ir mėlynių masę atsargiai supilkite ant jau sustingusio želė ir sausainių pagrindo. Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų ir skanaus!
Autorius: Gintarė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
50 gramų margarino
250 gramų mėlinių
2 vienetai kiaušinių
180 gramų kvietinių miltų
1 litras jogurto
šiek tiek druskos
30 gramų želatinos
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
100 gramų želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius apie 4 minutes plakite (tam labiausiai tiks mikseris), po to palaipsniui suberkite cukrų ir dar paplakite apie 4 minutes. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi maža srovele supilkite ištirpintą ir atvėsintą margariną. Tuomet suberkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus persijotus miltus ir viską palengva išmaišykite. Dėkite tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį ir į kepimo popieriumi išklotas skardas išspauskite maždaug 4 cm dydžio apvalius sausainius. Būtinai tarp sausainių palikite kelių cm tarpus, kad jie nesuliptų. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol sausainiai pagels. Kol sausainiai kepa pasiruoškite želė pagal aprašymą ant pakelio ir jai pravėsus supilkite į norimą formą. Kai želė gerai apstings sutupdykite į ją iškeptus sausainius. Svarbiausia, kad jie būtų sutubdomi ant dar nevisai sustingusios želė, kitaip užpylus jogurto juos iškels į viršų. Išbrinkinkite želatiną su trupučiu šalto vandens ant silpnos ugnies ir šiek tiek pravėsus supilkite plona srovele į plakamą jogurtą. Sutrinkite mėlynes ir taip pat supilkite į jogurtą. Tuomet gautą želatinos, jogurto ir mėlynių masę atsargiai supilkite ant jau sustingusio želė ir sausainių pagrindo. Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų ir skanaus!