Su meksikietiškomis salotomis galima labai šauniai improvizuoti, atitinkamai kokių produktų turite po ranka. Šios salotos puikiai tiks pietums darbe ar iškylai gamtoje. Vištieną galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, arba tiesiog lauke, ant griliaus. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų vištienos krūtinėlė
- 1 gūželė romaninės salotos (ar kitų mėgstamų)
- 200 gramų konservuotų kukurūzų
- 2 vienetai pomidorų pastos (nedidelių)
- 1 vienetas avokadų (didelių)
- 1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
- 2 saujos ryžių (virtų)
- 1 sauja sūrus baltasis sūris („Queso Ranchero“ ar pan.)
- 4 valgomieji šaukštai grietinės
- 2 valgomieji šaukštai kalendrų
- 1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų sulčių (ar geltonųjų)
- Padažui:
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai žaliųjų citrinų sulčių (ar geltonųjų)
- 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
- Marinatui:
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų sulčių (ar geltoųjų)
- 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
- 1 arbatinis šaukštelis raudonosios paprikos milteliai
- 3/5 arbatinio šaukštelio druskos
- 0.5 arbatinio šaukštelio česnako milteliai
- 1/3 arbatinio šaukštelio kumino
- 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Porcijų skaičius: 4
REKLAMA