Jau kelios savaitės kaip nieko "negaminu", tad grįžtu su aštriu receptuku, kuris puikiai prikels iš lovos savaitgalį! Taip pat šis padažas gali būti naudojamas kaip pagrindas tortilijoms ar net pažadinti po gero baliaus :) Pažadu įdėti tortilijų receptą neužilgo. Gaunasi 4 - 6 porcijos. Svogūnus, svogūnų laiškus, česnakus, petražoles ir čili pipirą smulkiai supjaustyti ir sudėti į įkaitusią keptuvę (naudoju didelę ir gilią keptuvę), kepti 3 - 4 minutes, prieš tai įpyliau apie 8 valg. šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus. Sudedu griežinėliais pjaustytas paprikas, pomidorus iš skardinės ir viską gerai išmaišau, palieku troškintis apie 10 min. Jeigu pomidorus naudojate netraiškytus, tuomet vos sudėjus į keptuvę, reikia su mentele sutraiškyti pomidorus, kad pasklistų po visą keptuvę. Kai jau pomidorai ir paprika pasitroškino, sudedu dž.čili pipirą ir stambiais griežinėliais pjaustytus pomidorus ant viršaus ir palieku dar 6 min. Pasitroškinus pomidorams, laikas sudėti kiaušinius, tačiau čia reikia būti budriam, kadangi vos praskyrus masę keptuvėje, iškarto reikia įmušti į tuščią vietą kiaušinį ir taip sudėti visus kiaušinius. Kepti kol visiškai apsitrauks baltymu kiaušiniai ir tuomet jau bus galima tiekti ant stalo su visa keptuve ir tiesiai iš jos kabinti maistą. Tortilijas įdėti į mikrobangę ir 30 - 60 sek ant didžiausio karščio. Patiekti galima tiesiai į tortiliją arba šalia tortilijos, tačiau man skaniau įdėjus kiaušinį su daržovėmis į tortiliją, o kol viskas karšta, užbarstyti tarkuoto čederio sūrio ir susisukus valgyti. Skonis buvo nuostabus, tad ateityje jį gaminsiu labai dažnai. Kadangi pritrūkom tortilijų, todėl griebiau ajerų duonos, skonis buvo irgi geras, spėju su čiabata ar "batonu" irgi būtų labai skanu.. bon appetit!
Autorius: mindaugas
INGREDIENTAI:
4 vienetai česnakų (galvutėmis)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas paprikų (geltona)
1 vienetas paprikų (žalia)
1 sauja petražolių
2 vienetai pomidorų pastos (dideli)
1 vienetas pomidorų pastos (konservuoti, skardinėmis)
Jau kelios savaitės kaip nieko "negaminu", tad grįžtu su aštriu receptuku, kuris puikiai prikels iš lovos savaitgalį! Taip pat šis padažas gali būti naudojamas kaip pagrindas tortilijoms ar net pažadinti po gero baliaus :) Pažadu įdėti tortilijų receptą neužilgo. Gaunasi 4 - 6 porcijos. Svogūnus, svogūnų laiškus, česnakus, petražoles ir čili pipirą smulkiai supjaustyti ir sudėti į įkaitusią keptuvę (naudoju didelę ir gilią keptuvę), kepti 3 - 4 minutes, prieš tai įpyliau apie 8 valg. šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus. Sudedu griežinėliais pjaustytas paprikas, pomidorus iš skardinės ir viską gerai išmaišau, palieku troškintis apie 10 min. Jeigu pomidorus naudojate netraiškytus, tuomet vos sudėjus į keptuvę, reikia su mentele sutraiškyti pomidorus, kad pasklistų po visą keptuvę. Kai jau pomidorai ir paprika pasitroškino, sudedu dž.čili pipirą ir stambiais griežinėliais pjaustytus pomidorus ant viršaus ir palieku dar 6 min. Pasitroškinus pomidorams, laikas sudėti kiaušinius, tačiau čia reikia būti budriam, kadangi vos praskyrus masę keptuvėje, iškarto reikia įmušti į tuščią vietą kiaušinį ir taip sudėti visus kiaušinius. Kepti kol visiškai apsitrauks baltymu kiaušiniai ir tuomet jau bus galima tiekti ant stalo su visa keptuve ir tiesiai iš jos kabinti maistą. Tortilijas įdėti į mikrobangę ir 30 - 60 sek ant didžiausio karščio. Patiekti galima tiesiai į tortiliją arba šalia tortilijos, tačiau man skaniau įdėjus kiaušinį su daržovėmis į tortiliją, o kol viskas karšta, užbarstyti tarkuoto čederio sūrio ir susisukus valgyti. Skonis buvo nuostabus, tad ateityje jį gaminsiu labai dažnai. Kadangi pritrūkom tortilijų, todėl griebiau ajerų duonos, skonis buvo irgi geras, spėju su čiabata ar "batonu" irgi būtų labai skanu.. bon appetit!