Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Tirpią kavą (arba kakavą) užpilame stikline vandens. Ištirpusią kavą sumaišome su aliejumi, medumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir muskatu. Tuomet įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Į gautą masę sudedame nuplautas razinas ir riešutus ir gerai išmaišome. Gautą tešlą supilame į riebalais pateptą kepimo formą. Kepame apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Valgome atvėsusį. Skanaus!
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
3/4 stiklinės cukraus
1 valgomasis šaukštas kavos (tirpi)
2 saujos lazdyno reišutų
2 valgomieji šaukštai medaus
1 arbatinis šaukštelis muskato
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 stiklinė vandens
2 saujos razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Tirpią kavą (arba kakavą) užpilame stikline vandens. Ištirpusią kavą sumaišome su aliejumi, medumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir muskatu. Tuomet įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Į gautą masę sudedame nuplautas razinas ir riešutus ir gerai išmaišome. Gautą tešlą supilame į riebalais pateptą kepimo formą. Kepame apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Valgome atvėsusį. Skanaus!