INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 100 gramų cukraus
- 1/4 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
- 2 valgomieji šaukštai imbierų (maltas)
- 1 vienetas kiaušinių
- 375 gramai kvietinių miltų
- 150 sirupo (klevų)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 110 gramų sviesto
- 3 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (meduoliams)
- 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1.Išlydykite sviestą su cukrumi ir klevų sirupu, karts nuo karto pamaišykite.
2. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite masei atvėsti.
3. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
4. Į juos įmuškite kiaušinį ir ir lydytą sviestą su klevų sirupu.
5. Tešlą išminkykite ir leiskite pabūti šaldytuve apie 2 valandas.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
7. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite norimas formeles.
8. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 10 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite ir laikykite uždaroje dėžutėje.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 100 gramų cukraus
- 1/4 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
- 2 valgomieji šaukštai imbierų (maltas)
- 1 vienetas kiaušinių
- 375 gramai kvietinių miltų
- 150 sirupo (klevų)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 110 gramų sviesto
- 3 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (meduoliams)
- 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1.Išlydykite sviestą su cukrumi ir klevų sirupu, karts nuo karto pamaišykite.
2. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite masei atvėsti.
3. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
4. Į juos įmuškite kiaušinį ir ir lydytą sviestą su klevų sirupu.
5. Tešlą išminkykite ir leiskite pabūti šaldytuve apie 2 valandas.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
7. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite norimas formeles.
8. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 10 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite ir laikykite uždaroje dėžutėje.
Autorius: Rita
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą SIŲSTI