• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų
  • 100 gramų jogurto (riebesnis)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 50 gramų romo
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiuos "Tradicinius", traškius o viduje minkštutėlius žagarėlius padaryti labai paprasta.

    Kiaušinių trynius, cukrų, jogurtą ar grietinę, kepimo miltelius, sviestuką, cinamoną ir druską gerai išsukame.

    Tada išplakame baltymus įbėrę žiupsnelį cukraus iki baltumo.
    Supilame baltymus į masę, išmaišome ir beriame tiek miltų, kad tešla taptų minkšta, bet ne kieta.

    Tada įdedame pusvalandžiui tešlą į kamerą ar šaldytuvą.
    Kol tešla šąla, pabarstome stalą miltais, ir atšalusią tešlą kočiojame į didelį blyną, nei per storą, nei per ploną, kas mėgsta pūstesnius žagarėlius, kočiokite storiau, kas mėgsta plonyčius - ploniau.
    Tada supjaustome teslą stačiakampiais ir per vidurį įpjauname.
    Po to perneriame per viduriuką ir gaunasi žagarėlių formyte.
    Įkaitiname aliejų ir kepame.

    Rekomenduoju įmesti bulvės skiltelę, kad sugertų miltus.
    Galite įmesti ir cinamono lazdelę dėl sodresnio kvapo.
    Iškepusius žagarėlius nusausiname ant sugeriamojo popieriaus, o tada sudėję į lėkštę po truputį apipilame medumi.
    Jei jūsų medutis kietas, kelias minutes jį pašildykite.
    Skanaus apsilaižant pirštus :)

Autorius: Lilija

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų
  • 100 gramų jogurto (riebesnis)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 50 gramų romo
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiuos "Tradicinius", traškius o viduje minkštutėlius žagarėlius padaryti labai paprasta.

    Kiaušinių trynius, cukrų, jogurtą ar grietinę, kepimo miltelius, sviestuką, cinamoną ir druską gerai išsukame.

    Tada išplakame baltymus įbėrę žiupsnelį cukraus iki baltumo.
    Supilame baltymus į masę, išmaišome ir beriame tiek miltų, kad tešla taptų minkšta, bet ne kieta.

    Tada įdedame pusvalandžiui tešlą į kamerą ar šaldytuvą.
    Kol tešla šąla, pabarstome stalą miltais, ir atšalusią tešlą kočiojame į didelį blyną, nei per storą, nei per ploną, kas mėgsta pūstesnius žagarėlius, kočiokite storiau, kas mėgsta plonyčius - ploniau.
    Tada supjaustome teslą stačiakampiais ir per vidurį įpjauname.
    Po to perneriame per viduriuką ir gaunasi žagarėlių formyte.
    Įkaitiname aliejų ir kepame.

    Rekomenduoju įmesti bulvės skiltelę, kad sugertų miltus.
    Galite įmesti ir cinamono lazdelę dėl sodresnio kvapo.
    Iškepusius žagarėlius nusausiname ant sugeriamojo popieriaus, o tada sudėję į lėkštę po truputį apipilame medumi.
    Jei jūsų medutis kietas, kelias minutes jį pašildykite.
    Skanaus apsilaižant pirštus :)

Autorius: Lilija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų