Į didoką bliūdelį reikia sudėti kiaušinius, medų, margariną bei cukrų, bliūdą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam, kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai masė smarkiai įkais supilti nugesintą sodą (soda būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto (nenustebkite - masė smarkiai suputos)), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde, kai jau bus sunku maišyti išversti tešlą ant gausiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti (ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliukšti). Kočiojant tešlą stalą reikia gausiai pabarstyti miltais ir kočioti, kol tešla dar šilta. Iš šitos tešlos galima išpjauti įvairias norimas formas, kaip šiuo atveju - meškiuko formą. Šitus blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo. Blynus reikia labai trumpai kepti (vos įkišti į orkaitę ir jau galima traukti lauk) 250 laipsnių temperatūroje Kremui grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rūgštimi - ji po truputį pradeda tirštėti. Grietinėlę plaki tol, kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas. Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Aš meškiuką papuošiau bezu, jūs tortą galite puošti su trupiniukais (torto blynelius apipjaunant lieka atraižos, jas iškepam, kai atšąla sutrupinam, ir turim trupiniukų tortui apibarstyti), galima puošti tarkuotu šokoladu. Tortas skaniausias kai pabūna šaldytuve apie dvi paras, gaunasi minkštas ir tirpstantis burnoje. Sėkmės Jum!
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus ((kremui))
1 stiklinė cukraus ((tešlai))
100 gramų margarino (EVE)
3 valgomieji šaukštai medaus
3 vienetai kiaušinių
5 stiklinės kvietinių miltų
450 mililitrų grietinėlės (36 % riebumo)
3 arbatiniai šaukšteliai sodos (nugesintos)
šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į didoką bliūdelį reikia sudėti kiaušinius, medų, margariną bei cukrų, bliūdą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam, kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai masė smarkiai įkais supilti nugesintą sodą (soda būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto (nenustebkite - masė smarkiai suputos)), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde, kai jau bus sunku maišyti išversti tešlą ant gausiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti (ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliukšti). Kočiojant tešlą stalą reikia gausiai pabarstyti miltais ir kočioti, kol tešla dar šilta. Iš šitos tešlos galima išpjauti įvairias norimas formas, kaip šiuo atveju - meškiuko formą. Šitus blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo. Blynus reikia labai trumpai kepti (vos įkišti į orkaitę ir jau galima traukti lauk) 250 laipsnių temperatūroje Kremui grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rūgštimi - ji po truputį pradeda tirštėti. Grietinėlę plaki tol, kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas. Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Aš meškiuką papuošiau bezu, jūs tortą galite puošti su trupiniukais (torto blynelius apipjaunant lieka atraižos, jas iškepam, kai atšąla sutrupinam, ir turim trupiniukų tortui apibarstyti), galima puošti tarkuotu šokoladu. Tortas skaniausias kai pabūna šaldytuve apie dvi paras, gaunasi minkštas ir tirpstantis burnoje. Sėkmės Jum!