Sumaišome medų, cukrų, pieną ir sviestą. Šią masę dėkite virš garų ir maišykite, kol gausite vientisą masę ir ištirps cukrus.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius (cinamoną, anyžius, imbierą, gvazdikėlius ar kitus norimus).
Tarpusavyje sumaišomos turimos masės. Minkoma tešla. Jei reikia įpilame kelis lašus vandens.
Tešla padalinama į dvi dalis. Viena iškočiota dalis dedama į kepimo indą ir aptepama džemu. Tada iškočiojama kita tešlos dalis ir dedama ant džemo. Viršus aptepamas pienu ir išdėliojama nulupti migdolai.
Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, kol įbedus pagaliuką, nebus prilipusios tešlos.
Kvadračiukais supjaustykite dar karštą. Skanaus
Autorius: Norda
INGREDIENTAI:
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinė medaus
šiek tiek migdolų
4 stiklinės kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno
2 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek prieskonių
1 vienetas kepimo miltelių (pakelis)
šiek tiek džemo (slyvų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome medų, cukrų, pieną ir sviestą. Šią masę dėkite virš garų ir maišykite, kol gausite vientisą masę ir ištirps cukrus.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius (cinamoną, anyžius, imbierą, gvazdikėlius ar kitus norimus).
Tarpusavyje sumaišomos turimos masės. Minkoma tešla. Jei reikia įpilame kelis lašus vandens.
Tešla padalinama į dvi dalis. Viena iškočiota dalis dedama į kepimo indą ir aptepama džemu. Tada iškočiojama kita tešlos dalis ir dedama ant džemo. Viršus aptepamas pienu ir išdėliojama nulupti migdolai.
Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, kol įbedus pagaliuką, nebus prilipusios tešlos.