• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės aguonų
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų cukraus
  • 1 stiklinė krakmolo (kukurūzų)
  • 85 gramai medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 5 valgomieji šaukštai braškių (trintos)
  • 175 gramai sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 1-2 minutes ir nukošti.
    Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir krakmolu.
    Sviestą išsukti su cukrumi ir medumi. Įmaišyti kiaušinius, po to miltų mišinį ir aguonas.
    Supilti tešlą į kekso kepimo formą ir kepti apie 50-60 minučių 160° C orkaitėje.
    Kai keksas atvės, apipilkite jį braškių padažu.
    Padažas: trintos braškės sumaišytos su cukraus pudra.

    Skanaus!

Autorius: Katerina

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės aguonų
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų cukraus
  • 1 stiklinė krakmolo (kukurūzų)
  • 85 gramai medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 5 valgomieji šaukštai braškių (trintos)
  • 175 gramai sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 1-2 minutes ir nukošti.
    Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir krakmolu.
    Sviestą išsukti su cukrumi ir medumi. Įmaišyti kiaušinius, po to miltų mišinį ir aguonas.
    Supilti tešlą į kekso kepimo formą ir kepti apie 50-60 minučių 160° C orkaitėje.
    Kai keksas atvės, apipilkite jį braškių padažu.
    Padažas: trintos braškės sumaišytos su cukraus pudra.

    Skanaus!

Autorius: Katerina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų