Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 1-2 minutes ir nukošti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir krakmolu. Sviestą išsukti su cukrumi ir medumi. Įmaišyti kiaušinius, po to miltų mišinį ir aguonas. Supilti tešlą į kekso kepimo formą ir kepti apie 50-60 minučių 160° C orkaitėje. Kai keksas atvės, apipilkite jį braškių padažu. Padažas: trintos braškės sumaišytos su cukraus pudra.
Skanaus!
Autorius: Katerina
INGREDIENTAI:
2 stiklinės aguonų
100 gramų cukraus pudros
100 gramų cukraus
1 stiklinė krakmolo (kukurūzų)
85 gramai medaus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
5 valgomieji šaukštai braškių (trintos)
175 gramai sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 1-2 minutes ir nukošti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir krakmolu. Sviestą išsukti su cukrumi ir medumi. Įmaišyti kiaušinius, po to miltų mišinį ir aguonas. Supilti tešlą į kekso kepimo formą ir kepti apie 50-60 minučių 160° C orkaitėje. Kai keksas atvės, apipilkite jį braškių padažu. Padažas: trintos braškės sumaišytos su cukraus pudra.