Tai tradicinis Maroko patiekalas. Tradiciškai gaminamas iš ėrienos, bet niekur savo mieste neradau tokios "retos" mėsytės... tad teko ją pakeisti mūsų lietuviška kiauliena.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 700 gramų kiaulės nugarinės (liesos, be riebalo)
- 750 mililitrų vandens
- 2 vienetai cinamono (lazdelėmis)
- 1 saujelė kalendrų (šviežios)
- 1 saujelė petražolių (šviežių)
- 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
- 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1.5 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai
- 1.5 arbatinio šaukštelio imbierų (smulkinto)
- 1.5 arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
- 0.5 arbatinio šaukštelio šafrano
- 1 skiltelė česnakų
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tradiciškai tadžinui gaminti naudojamas tadžino molinis puodas. Lietuvoje galima įsigyti tadžiną pritaikytą dujinei viryklei. Tačiau jei jo neturima (kaip ir man) galima viską gaminti tiesiog dideliame puode su dangčiu, kuris turi skylutę išeiti garui. Supjaustyti mėsą mažais gabaliukais. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, įberti šiek tiek druskos, kad aliejus nešaudytų ir apkepti mėsą.
- Tuomet sudėti susmulkintą česnaką, įberti druskos, pipirų, imbiero, ciberžolės ir šafrano. (Kas mėgsta svogūnus ir razinas- galima įdėti ir jų) Gerai išmaišyti, kad visi prieskoniai puikiai padengtų mėsą. Tuomet viską dar pakepti apie 4-5 min.
- Tuomet įpilti 750 ml vandens, įmesti petražolės, kalendras ir cinamono lazdeles. Uždengti dangčiu ir troškinti 2val. Po 1val. pamaišyti ir jei trūksta vandens (kas man ir nutiko) įpilti dar. Prieš pstiekiant išimti cinamono lazdeles, petražoles ir kalendras. Tačiau petražoles ir kalendras aš palikau dėl skonio.
- Patiekti tame pačiame tadžino inde arba sudėti į kitą dubenį. Valgyti kartu su kuskusu.
REKLAMA