Sumaišykite 2 išspaustas česnako skilteles, tarkuotą imbiero gabaliuką (maždaug graikinio riešuto dydžio), laimo žievelę, 4 šaukštus sojos padažo, 1,5 šaukšto rudojo cukraus, druską bei pipirus. Kiaulieną supjaustykite stambiais kubeliais ir sumaišykite su pasiruoštu marinatu. Palikite bent 3 val. šaltai pasimarinuoti. Išsimarinavusią kiaulieną bei ananaso gabaliukus maukite ant iešmelių ir kepkite apie 15-25 min. virš įkaitusių žarijų. Tuo tarpu nedideliame inde sumaišykite padažą iš kokoso pieno, žemės riešutų sviesto, smulkintos 1 skiltelės česnako, likusio sojos padažo ir rudojo cukraus. Padažą šiek tiek pašildykite ir apšlakstykite juo iškepusius šašlykus. Skanaus.
Autorius: Judita
INGREDIENTAI:
1 stiklinė ananasų (supjaustyti kubeliais)
1.5 valgomojo šaukšto cukraus (rudasis, + 2 a. š. padažui)
3 česnakų
šiek tiek imbierų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
350 gramų kiaulės prandinės
4/5 stiklinės pieno (kokoso)
4 valgomieji šaukštai sojos padažo (+ 2 a. š. padažui)
Sumaišykite 2 išspaustas česnako skilteles, tarkuotą imbiero gabaliuką (maždaug graikinio riešuto dydžio), laimo žievelę, 4 šaukštus sojos padažo, 1,5 šaukšto rudojo cukraus, druską bei pipirus. Kiaulieną supjaustykite stambiais kubeliais ir sumaišykite su pasiruoštu marinatu. Palikite bent 3 val. šaltai pasimarinuoti. Išsimarinavusią kiaulieną bei ananaso gabaliukus maukite ant iešmelių ir kepkite apie 15-25 min. virš įkaitusių žarijų. Tuo tarpu nedideliame inde sumaišykite padažą iš kokoso pieno, žemės riešutų sviesto, smulkintos 1 skiltelės česnako, likusio sojos padažo ir rudojo cukraus. Padažą šiek tiek pašildykite ir apšlakstykite juo iškepusius šašlykus. Skanaus.