• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 15 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek kalendrų (grūdeliai)
  • 3 saujos krapų
  • 9 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • 300 mililitrų acto (9 %)
  • 1 ir 1/5 litro vandens
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • 2 vienetai cukinijos (maža)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į sterilius stiklainius sudedu riekelėmis pjaustytas cukinijas, česnako skilteles, juodųjų pipirų grūdelius, kalendrą, lauro lapelius bei smulkintus krapus.
    Į puodą supilu vandenį, actą, sudedu druską bei cukrų ir verdu apie 10 min.
    Gautu marinatu užpilu cukinijas stiklainiuose.
    Palaikiusi apie 10 min. marinatą nupilu atgal į puodą, užverdu ir vėl užpilu cukinijas.
    Stiklainius sandariai užsuku, apverčiu dangteliu į apačią, šiltai užkloju ir palieku atvėsti.
    Atvėsusius stiklainius padedu šaltai ir žiemą mėgaujuosi šiomis skaniomis cukinijomis.
    Skanaus.

Autorius: Jūratė

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 15 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek kalendrų (grūdeliai)
  • 3 saujos krapų
  • 9 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • 300 mililitrų acto (9 %)
  • 1 ir 1/5 litro vandens
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • 2 vienetai cukinijos (maža)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į sterilius stiklainius sudedu riekelėmis pjaustytas cukinijas, česnako skilteles, juodųjų pipirų grūdelius, kalendrą, lauro lapelius bei smulkintus krapus.
    Į puodą supilu vandenį, actą, sudedu druską bei cukrų ir verdu apie 10 min.
    Gautu marinatu užpilu cukinijas stiklainiuose.
    Palaikiusi apie 10 min. marinatą nupilu atgal į puodą, užverdu ir vėl užpilu cukinijas.
    Stiklainius sandariai užsuku, apverčiu dangteliu į apačią, šiltai užkloju ir palieku atvėsti.
    Atvėsusius stiklainius padedu šaltai ir žiemą mėgaujuosi šiomis skaniomis cukinijomis.
    Skanaus.

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų