INGREDIENTAI:
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- 5 vienetai juodųjų pipirų
- šiek tiek kmynų
- 3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 5 vienetai svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai acto
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalytas svogūnų galvutes supjaustykite žiedais ar pusžiedžiais. Į puodą reikia pridėti prieskonių: lauro lapelių, pipirų, truputį kmynų, jei turite, galima įmesti 1-2 gvazdikėlius, gabalėlį cinamono. Užpilkite vandeniu ir išvirkite marinatą. Tada įdėkite cukraus ir truputį acto, uždenkite ir dar 3-5 min. pakaitinkite. Karštu marinatu užpilkite svogūnus. Svogūnai valgomi atšaldyti.
REKLAMA