INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 1 vienetas gvazdikėlių
- 1 vienetas laurų lapų (Lapai)
- šiek tiek acto
- šiek tiek citrinos rūgšties
- 5 vienetai kvapiųjų pipirų
- šiek tiek grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į puodą įpilama 0,4 litro vandens (kilogramui grybų), 1/3 stiklinės acto, šaukštas druskos. Užvirus vandeniui sudedami grybai ir verdama 15-20 minučių ant silpnos ugnies, kartkartėmis pamaišoma, nugraibomos putos. Kai marinatas nebeputoja, paskaidrėja, o grybai nusėda ant dugno, puodas nukeliamas nuo ugnies. Likus 3-5 minutėms iki virimo pabaigos į puodą įdedamas šaukštelis cukraus, 5 kvapiuosius pipirus, gvazdikėlį, lauro lapelį ir ant peilio galiuko citrinos rūgšties. Baigus virti grybai išgriebiami, atšaldomi ir užpilami marinatu, kuriame jie virė. Sudedami į stiklainius ir užkonservuojami.
REKLAMA