Marinatas: 1 l vandens reikia 0,2 l acto, 20 g druskos, 30-70 g cukraus, 1 lauro, po 3 žirnelius juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų, 1 garstyčių sėklytės.
Morkas, krieną ir svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Nuplautus agurkus sudėti į stiklainius, suberti pjaustytas daržoves. Paruošti marinatą ir karštą užpilti ant agurkų. Sterilizuoti verdančiame vandenyje: litrinius stiklainius apie 30-40 min, dviejų ar trijų litrų - 50-60 min.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 ir 3/5 kilogramo agurkų
20 gramų krapų
20 gramų krienų
4 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinatas: 1 l vandens reikia 0,2 l acto, 20 g druskos, 30-70 g cukraus, 1 lauro, po 3 žirnelius juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų, 1 garstyčių sėklytės.
Morkas, krieną ir svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Nuplautus agurkus sudėti į stiklainius, suberti pjaustytas daržoves. Paruošti marinatą ir karštą užpilti ant agurkų. Sterilizuoti verdančiame vandenyje: litrinius stiklainius apie 30-40 min, dviejų ar trijų litrų - 50-60 min.