• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 mililitrų cukraus
  • šiek tiek kakavos
  • 120 gramų margarino (RAMA, kepiniams (kambario temperatūros))
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 400 mililitrų kvietinių miltų
  • 130 mililitrų pieno
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 gramų saldainių (irisiniai arba su kremo įdaru)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Mažąją kekso formelę ištepkite margarinu. Pakaitinkite 50 ml pieno, nuimkite nuo ugnies ir suberkite šokoladą. Viską sumaišykite ir leiskite šokoladui ištirpti. Suplakite margariną su cukrumi ir įplakite po vieną kiaušinį. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suplakite likusį pieną ir grietinę. Į suplaktą masę sudėkite trečdalį miltų mišinio ir viską suplakite. Įpilkite trečdalį pieno ir grietinės. Suplakite į vientisą masę. Pamažu suberkite likusius miltus ir supilkite pieno mišinį. Pusę tešlos įdėkite į kitą indą ir į jį supilkite šokolado ir pieno mišinį. Jei norite, pridėkite smulkintų saldainių ir suplakite tešlą į vientisą masę. Į formą pakaitomis dėkite šviesią ir tamsią tešlą. Kepkite 50 minučių. Iškeptą keksą 10 minučių palikite atvėsti formoje, po to, apvertę formą, keksą išimkite ir leiskite jam apdžiūti. Patiekdami apibarstykite kakavos milteliais.

Autorius: RAMA

INGREDIENTAI:

  • 200 mililitrų cukraus
  • šiek tiek kakavos
  • 120 gramų margarino (RAMA, kepiniams (kambario temperatūros))
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 400 mililitrų kvietinių miltų
  • 130 mililitrų pieno
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 gramų saldainių (irisiniai arba su kremo įdaru)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Mažąją kekso formelę ištepkite margarinu. Pakaitinkite 50 ml pieno, nuimkite nuo ugnies ir suberkite šokoladą. Viską sumaišykite ir leiskite šokoladui ištirpti. Suplakite margariną su cukrumi ir įplakite po vieną kiaušinį. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suplakite likusį pieną ir grietinę. Į suplaktą masę sudėkite trečdalį miltų mišinio ir viską suplakite. Įpilkite trečdalį pieno ir grietinės. Suplakite į vientisą masę. Pamažu suberkite likusius miltus ir supilkite pieno mišinį. Pusę tešlos įdėkite į kitą indą ir į jį supilkite šokolado ir pieno mišinį. Jei norite, pridėkite smulkintų saldainių ir suplakite tešlą į vientisą masę. Į formą pakaitomis dėkite šviesią ir tamsią tešlą. Kepkite 50 minučių. Iškeptą keksą 10 minučių palikite atvėsti formoje, po to, apvertę formą, keksą išimkite ir leiskite jam apdžiūti. Patiekdami apibarstykite kakavos milteliais.

Autorius: RAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų