• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • šiek tiek kakavos
  • 1 stiklinė krakmolo
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų (+ truputį skardai pabarstyti)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • šiek tiek aliejaus (skardai patepti)
  • 2 stiklinės grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atskiruose dubenyse (rudam ir šviesiam biskvitams) ištrinami po 2 kiaušiniai su cukrumi, kol cukrus ištirpsta.
    Supilama grietinė, po stiklinę į kiekvieną dubenėlį.
    Dar kituose atskiruose dubenyse gerai sumaišomi miltai, soda bei krakmolas, sudedami į kiaušinius su grietine ir gerai išmaišoma (viduryje ruošimo įjungiame orkaitę, kad įkaistų).
    Skarda ištepama aliejumi, pabarstoma miltais ir sluoksniuojant dedama tai šviesios tai tamsios tešlos, kad iškepęs pyragas būtų margas.
    Geriau paėmus šaukštą tešlos po truputį pavertus traukti virš skardos, taip gerai pasiskirsto tešla. Jei taip neišeina, atsargiai skirstyti šaukštu, tik nesumaišant tešlų.
    Tuomet paviršius patepamas plaktu kiaušiniu ir dedama kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 min., kol paviršius paruduoja.
    Rudumas turi būti kiek tamsesnis, tuomet aišku, jog iškepė visas tolygiai.
    Jei abejojate dėl kepinio vidaus, paimkite medinį pagaliuką ir įbeskite į kepinio vidurį ir, jei ištraukus jis drėgnas, vadinasi pyragas dar nevisiškai iškepęs, jei sausas – iškepęs.
    Beje šis receptas universalus, nes puikiai tinka kaip torto pagrindas.
    Pyragas puikiai tiksiantis visiems ištikimiems jų mėgėjams. Spalvingas, su šokolado gabaliukais (arba be jų).
    Nedaugžodžiausiu - tiesiog skanus. Pabandykite ir pačios.
    Skanu su kava, arbata bei pienu.
    Skanaus.

Autorius: Roberta

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • šiek tiek kakavos
  • 1 stiklinė krakmolo
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų (+ truputį skardai pabarstyti)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • šiek tiek aliejaus (skardai patepti)
  • 2 stiklinės grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atskiruose dubenyse (rudam ir šviesiam biskvitams) ištrinami po 2 kiaušiniai su cukrumi, kol cukrus ištirpsta.
    Supilama grietinė, po stiklinę į kiekvieną dubenėlį.
    Dar kituose atskiruose dubenyse gerai sumaišomi miltai, soda bei krakmolas, sudedami į kiaušinius su grietine ir gerai išmaišoma (viduryje ruošimo įjungiame orkaitę, kad įkaistų).
    Skarda ištepama aliejumi, pabarstoma miltais ir sluoksniuojant dedama tai šviesios tai tamsios tešlos, kad iškepęs pyragas būtų margas.
    Geriau paėmus šaukštą tešlos po truputį pavertus traukti virš skardos, taip gerai pasiskirsto tešla. Jei taip neišeina, atsargiai skirstyti šaukštu, tik nesumaišant tešlų.
    Tuomet paviršius patepamas plaktu kiaušiniu ir dedama kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 min., kol paviršius paruduoja.
    Rudumas turi būti kiek tamsesnis, tuomet aišku, jog iškepė visas tolygiai.
    Jei abejojate dėl kepinio vidaus, paimkite medinį pagaliuką ir įbeskite į kepinio vidurį ir, jei ištraukus jis drėgnas, vadinasi pyragas dar nevisiškai iškepęs, jei sausas – iškepęs.
    Beje šis receptas universalus, nes puikiai tinka kaip torto pagrindas.
    Pyragas puikiai tiksiantis visiems ištikimiems jų mėgėjams. Spalvingas, su šokolado gabaliukais (arba be jų).
    Nedaugžodžiausiu - tiesiog skanus. Pabandykite ir pačios.
    Skanu su kava, arbata bei pienu.
    Skanaus.

Autorius: Roberta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų