Užvirinkite puode vandenį, įdėkite šiek tiek druskos, sudėkite moliūgą ir virkite tol, kol moliūgas pilnai išvirs. Tuomet sutrinkite moliūgą šakute, supilkite su manų kruopomis sumaišytą pieną, pridėkite cukraus ir maišydami virkite, kol košė užvirs. Užvirus sumažinkite ugnį ir pavirkite dar apie 2-3 min. Supilstykite išvirusią košę į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įdėkite po gabaliuką sviesto ir patiekite. Labai skanus ir sveikas patiekalas pusryčiams. Skanaus!
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
3/4 stiklinės moliūgų (pjaustyti kubeliais)
1 stiklinė pieno
4 valgomieji šaukštai manų kruopų
1 stiklinė vandens
1/3 arbatinio šaukštelio druskos
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užvirinkite puode vandenį, įdėkite šiek tiek druskos, sudėkite moliūgą ir virkite tol, kol moliūgas pilnai išvirs. Tuomet sutrinkite moliūgą šakute, supilkite su manų kruopomis sumaišytą pieną, pridėkite cukraus ir maišydami virkite, kol košė užvirs. Užvirus sumažinkite ugnį ir pavirkite dar apie 2-3 min. Supilstykite išvirusią košę į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įdėkite po gabaliuką sviesto ir patiekite. Labai skanus ir sveikas patiekalas pusryčiams. Skanaus!