Ant vidutinės ugnies užvirinkite pieną. Puode ant silpnos ugnies, maišydami mediniu šaukštu, ištirpinkite cukrų. Kai cukrus šviesiai paruduos pilkite pieną. Cukrus tuoj pat kristalizuosis - neišsigąskite. Palikite lėtai virti, kad galutinai ištirptų cukrus. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, berkite manų kruopas ir apkepkite, kol gražiai paruduos. Baigus kepti supilkite karamelinį pieną ir viską išmaišykite, kol kruopos sugers skystį. Patiekite su razinomis arba riešutais. Skanaus!
Autorius: Greta
INGREDIENTAI:
225 gramai cukraus
650 mililitrų pieno
225 gramai manų kruopų
100 gramų sviesto
110 gramų razinų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant vidutinės ugnies užvirinkite pieną. Puode ant silpnos ugnies, maišydami mediniu šaukštu, ištirpinkite cukrų. Kai cukrus šviesiai paruduos pilkite pieną. Cukrus tuoj pat kristalizuosis - neišsigąskite. Palikite lėtai virti, kad galutinai ištirptų cukrus. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, berkite manų kruopas ir apkepkite, kol gražiai paruduos. Baigus kepti supilkite karamelinį pieną ir viską išmaišykite, kol kruopos sugers skystį. Patiekite su razinomis arba riešutais. Skanaus!