Vandenį sumaišyti su cukrumi ir pastatyti ant silpnos ugnies, užvirti. Tada sudėti vienu sluoksniu mandarinų skilteles ir virti ant labai labai silpnos ugnies 20 min. Po 20 min. ištraukti mandarinus, padėti ant kokių nors grotelių, kad nutekėtų sirupas. Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi, ant viršaus padėti groteles su mandarinais ir pašauti į orkaitę pusei valandos. Ištrauktus iš orkaitės mandarinus atvėsinti ant tų pačių grotelių. Šokoladą ištirpinti ant vandens vonelės. Į ištirpintą šokoladą mirkyti pusę mandarinų puselės ir palikti ant grotelių, kol šokoladas apdžius kambario temperatūroje. Mandarinus šokolade laikyti stikliniame uždarame inde.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
150 mililitrų cukraus
0.5 kilogramo mandarinų
150 mililitrų vandens
šiek tiek juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vandenį sumaišyti su cukrumi ir pastatyti ant silpnos ugnies, užvirti. Tada sudėti vienu sluoksniu mandarinų skilteles ir virti ant labai labai silpnos ugnies 20 min. Po 20 min. ištraukti mandarinus, padėti ant kokių nors grotelių, kad nutekėtų sirupas. Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi, ant viršaus padėti groteles su mandarinais ir pašauti į orkaitę pusei valandos. Ištrauktus iš orkaitės mandarinus atvėsinti ant tų pačių grotelių. Šokoladą ištirpinti ant vandens vonelės. Į ištirpintą šokoladą mirkyti pusę mandarinų puselės ir palikti ant grotelių, kol šokoladas apdžius kambario temperatūroje. Mandarinus šokolade laikyti stikliniame uždarame inde.