Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi. Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų, manų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti. Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašyti į apkepo masę (išplakti tešlos nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti). Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą (galite apibarstyti mėgstamais riešutais bei prieskoniais) ir pašaukite į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo. Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku. Skaniausias šiltas, arba pašildytas. Ką tik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs. Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek abrikosų (džiovinti, nepilna)
šiek tiek cukraus (nepilna)
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
5 valgomieji šaukštai manų kruopų
50 gramų vandens
1 kilogramas varškės
145 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi. Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų, manų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti. Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašyti į apkepo masę (išplakti tešlos nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti). Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą (galite apibarstyti mėgstamais riešutais bei prieskoniais) ir pašaukite į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo. Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku. Skaniausias šiltas, arba pašildytas. Ką tik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs. Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu. Skanaus.