Šį troškinį man visada virdavo mama, kai grįždavau iš mokyklos. Iki šiol jam jaučiu nostalgiją.
Taigi, į faršą įmušame kiaušinį, dedame batono riekelę, išmirkytą piene, druskos, susmulkintą svogūną, pipiro, česnakėlio, petražolių. Formuojame mažus kotletukus ir juos apkepame. Imame puodą, pilame litrą vandens, (jei turite, naudokite sultinį), dedame stambiais gabaliukais pjaustytas bulves, vėliau - morkas, porą ir kotletukus. Dedame druskos pagal skonį, lauro lapų, pipiriukų. Baigus virti, įdedame sviestuką, įpilame pieno ir patiekiame su grietine. Skanaus!
Autorius: monika
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
šiek tiek česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
2 vienetai morkų
šiek tiek petražolių
1 vienetas porų
1 vienetas svogūnų
200 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas batono (riekė)
100 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
2 arbatiniai šaukšteliai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šį troškinį man visada virdavo mama, kai grįždavau iš mokyklos. Iki šiol jam jaučiu nostalgiją.
Taigi, į faršą įmušame kiaušinį, dedame batono riekelę, išmirkytą piene, druskos, susmulkintą svogūną, pipiro, česnakėlio, petražolių. Formuojame mažus kotletukus ir juos apkepame. Imame puodą, pilame litrą vandens, (jei turite, naudokite sultinį), dedame stambiais gabaliukais pjaustytas bulves, vėliau - morkas, porą ir kotletukus. Dedame druskos pagal skonį, lauro lapų, pipiriukų. Baigus virti, įdedame sviestuką, įpilame pieno ir patiekiame su grietine. Skanaus!