INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai svogūnų
- 800 gramų kiaulienos
- šiek tiek kvietinių miltų
- 50 gramų batono
- 0.5 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Padažui reikės: 5 džiovinti grybai, 3 šaukštai sviesto, 3 šaukštai miltų, 300 g grietinės, 3 šaukštai riebalų, truputį druskos, pipirų.
Kiauliena sumalama. Į ją įmušami kiaušiniai, sudedamas sviestas, sukapoti svogūnai, suberiama druska, pipirai, išmirkytas piene ir nuspaustas batonas. Išminkoma. Daromi ovalūs gumulėliai, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Vėliau dedami į puodą ir troškinami grybų padaže.
Padažui džiovinti grybai išmirkomi, išverdami, supjaustomi ir patroškinami su prieskoniais. Pridedama svieste pakepintų miltų ir supilama grietinė.
REKLAMA