Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkę vandenį palikite nusivarvėti. Kiaulienos faršą sumaišykite su susmulkintu svogūnu, išspaustu česnaku, kubeliais supjaustytais pomidorais ir paprikomis. Į aliejumi išteptą kepimo formą sudėkite makaronus ir užpilkite juos 1 kiaušinio, 50 ml grietinėlės ir prieskonių plakiniu. Ant viršaus sudėkite faršo ir daržovių masę, kurią taip pat užpilkite likusio kiaušinio, 50 ml grietinėlės ir prieskonių plakiniu. Apkepo viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais svogūnų laiškais. Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai paprikų
5 vienetai pomidorų pastos
3 vienetai svogūnų
1 kilogramas kiaulės faršo
2 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 kilogramas makaronų
100 mililitrų grietinėlės
300 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
1 sauja svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkę vandenį palikite nusivarvėti. Kiaulienos faršą sumaišykite su susmulkintu svogūnu, išspaustu česnaku, kubeliais supjaustytais pomidorais ir paprikomis. Į aliejumi išteptą kepimo formą sudėkite makaronus ir užpilkite juos 1 kiaušinio, 50 ml grietinėlės ir prieskonių plakiniu. Ant viršaus sudėkite faršo ir daržovių masę, kurią taip pat užpilkite likusio kiaušinio, 50 ml grietinėlės ir prieskonių plakiniu. Apkepo viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais svogūnų laiškais. Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!