Pupelės gal kiek neįprastas ingredientas makaronams, bet suteikia įdomų skonį.
INGREDIENTAI:
- 400 gramų konservuotos baltos pupelės
- 300 gramų makaronų
- 150 gramų konservuotų pomidorų (trinti)
- 1 vienetas morka
- 1 vienetas saldžiosios paprikos
- 30 gramų kietojo sūrio (tarkuotas)
- 1 saujelė petražolių (smulkintos)
- 1 skiltelė česnakas
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 žiupsneliai grūsti juodieji pipirai
- 2 žiupsneliai druskos
- šiek tiek vandens
- šiek tiek aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvirti makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.
- Susmulkinti morką, česnako skiltelę ir papriką. Geriau kuo smulkesniais kubeliais. Pakaitinti aliejų keptuvėje ir suberti paprikas, morkas ir česnaką. Kepti, kol suminkštės apie 5-6min. Tuomet suberti nuvarvintas pupeles, paskaninti grūstais pipirais ir dar šiek tiek pakepti.
- Kai makaronai bus išvirę, nupilti vandenį ir į puodą su makaronais supilti konservuotus pomidorus bei pupeles, morkas, paprikas ir česnaką. Dar keletą minučių pavirti gerai maišant.
- Tiekti pabarsčius petražolėmis ir tarkuotu sūriu.
REKLAMA