Išvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje makaronus ir išvirtus nusunkite bei nupilkite šaltu vandeniu. Supjaustykite riekelėmis pievagrybius, sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais, sudėkite juostelėmis susmulkintą kumpį, išspaustą česnaką, supilkite grietinėlę ir maišant patroškinkite apie 10 min. Baigiant troškinti įberkite šiek tiek baziliko bei raudonėlio. Paruoštu padažu užpilkite makaronus, išmaišykite ir sudėkite viską į kepimo indą. Ant viršaus uždėkite mocarela sūrio riekeles, apibarstykite baziliku bei raudonėlius ir kepkite apie 10 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol sūris išsilydo ir šiek tiek apskrunda. Skanaus!
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (džiovintas, smulkintas)
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
50 gramų kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)
200 gramų makaronų
25 gramai pievagrybių
100 gramų grietinėlės (18% riebumo)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek raudonėlių (džiovinti, smulkinti)
125 gramai mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje makaronus ir išvirtus nusunkite bei nupilkite šaltu vandeniu. Supjaustykite riekelėmis pievagrybius, sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais, sudėkite juostelėmis susmulkintą kumpį, išspaustą česnaką, supilkite grietinėlę ir maišant patroškinkite apie 10 min. Baigiant troškinti įberkite šiek tiek baziliko bei raudonėlio. Paruoštu padažu užpilkite makaronus, išmaišykite ir sudėkite viską į kepimo indą. Ant viršaus uždėkite mocarela sūrio riekeles, apibarstykite baziliku bei raudonėlius ir kepkite apie 10 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol sūris išsilydo ir šiek tiek apskrunda. Skanaus!