INGREDIENTAI:
- 2 vienetai svogūnų
- 2 stiklinės obuolių sulčių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- šiek tiek kvapiųjų pipirų
- 1 kilogramas lynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Padažui papildomai reikės: pusė šaukšto miltų, šaukštas sviesto, kiaušinio trynys, citrinos žievelė.
Išvalytas lynas supjaustomas, pabarstomas druska, pipirais ir sudedamas viena eile į puodą kartu su svieste pakepintais grybais bei svogūnais. Užpiltas sultimis, šutinamas. Miltai pakepinami svieste, įberiama tarkuotos citrinos žievelės, atskiedžiama šutinio sultiniu, įplakamas trynys, pavirinama. Šiuo padažu užpilama pusdubenyje sudėta žuvis. Tiekiama su grybais.
REKLAMA