INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek mairūnų
- 2 vienetai morkų
- šiek tiek muskato
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas salierų
- 2 vienetai svogūnų
- 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 0.5 stiklinės grietinės
- 1 kilogramas lynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lynas išvalomas, perpjaunamas išilgai pusiau, išimami kaulai, nukerpama uodega ir pelekai. Supjaustytas, apibarstytas maltais prieskoniais ir miltais, lynas kepamas aliejuje. Daržovės supjaustomos, pakepinamos ir troškinamos, kol suminkštėja. Į jas sudedama žuvis, supilama grietinė, suberiami prieskoniai. Dar truputį viskas patroškinama ir tiekiama.
REKLAMA