• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 3 valgomieji šaukštai kviečių (gemalai, Malsena)
  • 200 gramų kiaulės lašinių (sūdyti)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (Malsenos, Karališki)
  • 1 vienetas lydekų (didelė)
  • 2 vienetai batono (riekelė)
  • 50 gramų pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • šiek tiek prieskonių (citrininiai, žuvies)
  • 250 gramų žuvies (filė: j. lydekos, saidos, lašišos)
  • šiek tiek žalumynų (pancūziški)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, ir lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius.Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus; patikrinti, ar nėra kaulų; apibarstyti prieskoniais; pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę.

    Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 3 valgomieji šaukštai kviečių (gemalai, Malsena)
  • 200 gramų kiaulės lašinių (sūdyti)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (Malsenos, Karališki)
  • 1 vienetas lydekų (didelė)
  • 2 vienetai batono (riekelė)
  • 50 gramų pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • šiek tiek prieskonių (citrininiai, žuvies)
  • 250 gramų žuvies (filė: j. lydekos, saidos, lašišos)
  • šiek tiek žalumynų (pancūziški)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, ir lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius.Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus; patikrinti, ar nėra kaulų; apibarstyti prieskoniais; pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę.

    Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų