• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek rozmarino (džiovintos šakelės)
  • 2 vienetai lydekų (vidutinio dydžio)
  • 2 kilogramai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lydekas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į žuvies pilvo ertmę sudėkite rozmarino šakeles.
    Ant skardos dugno berkire 2-3 cm sluoksnį druskos, ant jo dėkite lydeką ir apiberkite likusia druska. Pašaukite į 240 C orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.
    Išėmę iš orkaitės, kelias minutes luktelėkite, kol lydeka pravės, tada nužerkite, tiksliau, lengvai nuskaldykite, druską.
    Valgykite su garuose troškintomis daržovėmis, apšlakstytomis lydytu sviestu ar grietinėlė.

    Pastaba. Nesibaiminkite, kad žuvis bus per sūri. Taip ruošiama, ji pasisavins druskos būtent tiek, kiek reikia.
    Patarimas. Orkaitėje kepamos žuvies kvapas taip nedirgins, jeigu į atskirą indą orkaitėje įdėsite kelias žalias bulves.

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek rozmarino (džiovintos šakelės)
  • 2 vienetai lydekų (vidutinio dydžio)
  • 2 kilogramai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lydekas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į žuvies pilvo ertmę sudėkite rozmarino šakeles.
    Ant skardos dugno berkire 2-3 cm sluoksnį druskos, ant jo dėkite lydeką ir apiberkite likusia druska. Pašaukite į 240 C orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.
    Išėmę iš orkaitės, kelias minutes luktelėkite, kol lydeka pravės, tada nužerkite, tiksliau, lengvai nuskaldykite, druską.
    Valgykite su garuose troškintomis daržovėmis, apšlakstytomis lydytu sviestu ar grietinėlė.

    Pastaba. Nesibaiminkite, kad žuvis bus per sūri. Taip ruošiama, ji pasisavins druskos būtent tiek, kiek reikia.
    Patarimas. Orkaitėje kepamos žuvies kvapas taip nedirgins, jeigu į atskirą indą orkaitėje įdėsite kelias žalias bulves.

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų