INGREDIENTAI:
- 3 gramai imbierų (tarkuotas, šaknis)
- 10 gramų medaus (skystas)
- 75 gramai rūgpienio (naminis, bet ne kefyras)
- 14 gramų grietinėlės (standžiai išplakta)
- 5 gramai juodojo šokolado (drožlės)
- 5 gramai juodojo šokolado (granulės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viena porcija
Mikseriu suplakite rūgpienį su tarkuotu imbieru ir skystu medumi, po to atsargiai įmaišykite standžiai išplakos grietinėlės. Šaldykite šaldiklyje retsykiais pamaišant. Kai ledai pradės stingti, įmaišykite šokolado granules. Patiekiant, ledus dėkite į vazelę, apšlakstykite 5 g braškių padažu, užberkite nuo šokolado plytelės peiliu nudrožtų drožlių. Galite papuošti migdolų skrebučiu, saldžiu krekeriu. Patiekite su desertiniu šaukšteliu.
Autorius: Vincentas Sakas