INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 200 gramų kopūstų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- 300 gramų raugintų kopūstų
- 3 litrai vandens
- šiek tiek druskos
- 500 gramų mesos (rūkyta)
- 5 vienetai grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą, nuskustą morką, petražoles ir nuplautus grybus užpilti vandeniu, įmesti lauro lapelį, pipirų ir išvirti sultinį.
Raugintus bei šviežius supjaustytus kopūstus ištroškinti atskirame puode, įdėjus šaukštą taukų ir įpylus stiklinę vandens.
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą riebaluose sukapotą svogūną, pabarstytą miltais ir išmaišytą su pomidorų tyrele, valandėlę patroškinti, po to supilti perkoštą nuovirą.
Sudėti juostelėmis supjaustytus grybus.
Pagal skonį pasūdyti.
Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.
Skanaus.
Autorius: Asta
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 200 gramų kopūstų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- 300 gramų raugintų kopūstų
- 3 litrai vandens
- šiek tiek druskos
- 500 gramų mesos (rūkyta)
- 5 vienetai grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą, nuskustą morką, petražoles ir nuplautus grybus užpilti vandeniu, įmesti lauro lapelį, pipirų ir išvirti sultinį.
Raugintus bei šviežius supjaustytus kopūstus ištroškinti atskirame puode, įdėjus šaukštą taukų ir įpylus stiklinę vandens.
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą riebaluose sukapotą svogūną, pabarstytą miltais ir išmaišytą su pomidorų tyrele, valandėlę patroškinti, po to supilti perkoštą nuovirą.
Sudėti juostelėmis supjaustytus grybus.
Pagal skonį pasūdyti.
Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.
Skanaus.
Autorius: Asta
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą SIŲSTI